Wat is Arise & Shine?

w4sa wikveld arise and shine

Arise & Shine uit Oeganda is het huidige goede doel van Wikveld 4 Africa. Arise & Shine (AASU) is in 2010 gesticht door Sharon Nyanjura die toen 26 jaar was. Zij is een Oegandese vrouw die opgroeide in een kindertehuis en door financiële steun uit de westerse wereld kon studeren aan een Oegandese universiteit. De kans die zij daarmee heeft gekregen zet ze nu in om de mensen om haar heen te helpen die nauwelijks kansen krijgen. Met haar Oegandese medewerkers – en geholpen door westerse vrijwilligers – werkt zij o.a. in een nabij gelegen school en in het Baby Care Home voor kansarme kinderen. Wikveld 4 Africa ondersteunt de school in de Village, gelegen in Kibuye. 

Namens Sharon Nyanjura, directrice van Arise & Shine, ontvingen wij haar reactie op de nieuwe samenwerking tussen Arise & Shine en W4A:

Lieve medewerkers, ouders en kinderen van ´t Wikveld,

Uit het diepst van mijn hart wil ik vanuit de hele organisatie Arise and Shine Oeganda jullie bedanken voor deze grote kans. We kunnen zoveel hulp gebruiken. Zo hebben we extra klaslokalen nodig, een toilet voor de school, lesmaterialen en nog zoveel meer. Ik weet zeker dat we met jullie hulp deze problemen kunnen oplossen. Ik heb het goede nieuws gedeeld met de kinderen van Arise and Shine en geen woorden kunnen beschrijven hoe blij ze zijn. Ze zijn jullie zo dankbaar voor deze kans. Door jullie hebben ze nu hoop dat hun school alleen maar beter wordt. Het studeren onder bomen is niet makkelijk vooral niet in het regenseizoen. Daarnaast worden kinderen ziek doordat er geen toilet is en daardoor veel bacteriën zich verspreiden rondom school. Woorden kunnen niet beschrijven hoe dankbaar we zijn. We kijken ernaar uit om met jullie te gaan ontdekken wat we de komende jaren samen kunnen bereiken. Ik wens jullie en de hele school een heel mooi eind van het jaar toe en een hele mooie start van het nieuwe jaar. De beste wensen vanuit Oeganda.

Liefs,
Sharon Nyanjura